URSH - Udruga radničkih sindikata Hrvatske

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Home Pravna pomoć Izvanredni otkaz ugovora o radu

Izvanredni otkaz ugovora o radu

E-mail Ispis PDF

Ovu vrstu otkaza mogu dati i poslodavac i radnik, neovisno o tome da li se radi o ugovoru o radu na određeno ili na neodređeno vrijeme. Ovaj otkaz također mora biti u pisanom obliku i mora biti dostavljen osobi kojoj se otkazuje.

Izvanredni otkaz ugovora o radu dopušten je samo uz opravdani razlog, a taj opravdani razlog u ovom slučaju je osobito teška povreda obveze iz radnog odnosa ili neka druga osobito važna činjenica zbog koje nastavak radnog odnosa nije moguć, a sve uz uvažavanje svih okolnosti i interesa i poslodavca i radnika.

Ako koristite pravo na rodiljni dopust, posvojiteljski dopust ili Vam ugovor o radu miruje do treće godine djetetova života, možete otkazati ugovor o radu izvanrednim otkazom, ali najkasnije 15 dana prije dana kada ste dužni vratiti se na rad. Trudnica također može otkazati ugovor o radu izvanrednim otkazom.

Posebno je važno naglasiti da se ugovor o radu može izvanredno otkazati samo u roku od 15 dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se otkaz temelji. Ukoliko ugovor o radu izvanredno otkazuje poslodavac, on Vam je dužan omogućiti da iznesete svoju obranu.

Ako se radničko vijeće, odnosno sindikalni povjerenik protivi izvanrednom otkazu koji Vam je dao poslodavac, a Vi u sudskom postupku osporavate dopuštenost otkaza i od poslodavca tražite da Vas zadrži na radu, poslodavac Vas je dužan vratiti na rad u roku od 8 dana od obavijesti o podnijetoj tužbi i zadržati Vas na radu do okončanja sudskog spora. No, ako Vam poslodavac otkazuje zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa, može Vas privremeno udaljiti s posla do okončanja sudskog spora zbog dopuštenosti otkaza i to uz obvezu isplate mjesečne naknade plaće u visini polovice prosječne plaće koja Vam je isplaćena u prethodna tri mjeseca. Postoji i mogućnost da je protivljenje radničkog vijeća, odnosno sindikalnog povjerenika očito neutemeljeno na zakonu te poslodavac u takvom slučaju može od suda tražiti da ga privremeno oslobodi obveze da Vas vrati na rad i isplati naknadu plaće.

Ako ste dobili ovakvu vrstu otkaza, ne pripada Vam pravo na otpremninu niti postoji obveza poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznog roka, već Vam radni odnos prestaje danom uručenja odluke o otkazu.

Ažurirano Ponedjeljak, 25 Svibanj 2009 13:18  

Newsflash

UDRUGA RADNIČKIH SINDIKATA HRVATSKE
WORKER`S TRADE UNION ASSOCIATION OF CROATIA

Ulica kralja Držislava 4,
Zagreb
tel: 01/ 461 77 91
fax: 01/ 461 28 96
E- mail: ursh@ursh.hr
Web: www.ursh.hr
U Zagrebu, 17. rujna 2013. godine


HRVATSKI LIJEČNIČKI SINDIKAT
Šubićeva 9
10 000 Zagreb

 

PISMO POTPORE


Poštovane kolegice i kolege,
Udruga radničkih sindikata Hrvatske pruža Vam bezrezervnu podršku u borbi za Vaša legitimna prava i očuvanje materijalnog položaja članova Hrvatskog liječničkog sindikata, kao i svih ostalih zaposlenika u sustavu zdravstva.

Štrajk koji su za dan 18. rujna 2013. godine najavili Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara, zakonito je i potpuno opravdano sredstvo borbe radi zaštite i promicanja prava i interesa članova sindikata, a koja se u današnje vrijeme tako olako krše. Manipulacije, obezvrjeđivanja i omaložavanja djelatnika u zdravstvu kroz kolektivne pregovore i kršenje kolektivnih ugovora, a kojima smo svi svjedoci, jasno ukazuju na to kako je pravo vrijeme da se istima stane na kraj i stoga još jednom upućujemo izraze podrške i nade da će Vaša borba biti uspješna.

DAMIR JAKUŠ
predsjednik URSH-a